Personalizare produse sticla

Personalizare produse sticla – Serigrafia reprezinta un procedeu de imprimare pe suprafete netede care consta in aplicarea materialului pe care se imprima a unui strat de cerneala cu ajutorul unui sablon cu decupari acoperite de o sita fina. Imaginea pe care se face imprimarea serigrafica este alcatuita dintr-un numar de puncte care este dat de numarul de ochiuri al sitei din care este realizata masca.

Personalizare produse sticla – informatii utile

Personalizare produse sticlaPrimele aparitii ale acestui procedeu s-au distins in China antica acum cca 3000 de ani dar de curand au fost descoperite si materiale textile  imprimate de acum 4000 de ani. Tehnologia de imprimare implica foarte multe operatiuni incepand de la pregatirea sitelor serigrafice, prepararea cernelurilor, pregatirea suportului si pana la reglarea temperaturii de uscare in special in cazul materialelor textile. Sitele serigrafice pot fi undeva la de 30 de orchiuri pe cm patrat si pana la 185 – 200. Cele mai rare se folosesc pe material textil iar cele care au desitate mare sunt folosite pe material solid.

Sablonul reprezinta inceputurile serigrafiei. Originea serigrafiei se regaseste in istoria sablonului care reprezinta o bucata de hartie sau de metal la care se decupeaza anumite zone si regiuni pentru a se obtine o forma si respectiv un seimbol. Istoricii considera ca oamenii de acum 40000 de ani foloseau palmele pentur a se semna. Folosrea unor sabloane apare mai tarziu la personalitatile istorice importante care semnau documente speciale. Procedeul acesta a fost folosita inclusiv de imparatii romani, si apoi de Carol in Franta, iar sablonul era facut din aut, cupru, fildes. In manastiri literele majuscule puse in manuscrise pe pergament se aplicau tot cu ajutorul sabloanelor. Primele sabloane erau confectionate din papirus.

Va asteptam in magazinul nostru online pentru a obtine cadouri si obiecte personalizate de cea mai buna calitate. Atunci cand nu stiti ce sa alegeti va recomandam sa ne sunati si cu siguranta veti primi cele mai bune sugestii de la echipa noastra.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *